MDI Murska Sobota

KEGLJANJE TREH DEŽEL

TRADICIONALNO KEGLJANJE TREH DEŽEL

AU-SI-HG, V ORGANIZACIJI MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV MURSKA SOBOTA, RADENCI 28.4.2018

 

 

 

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota, ki ga vodi Rudolf Kulič, je v soboto 28.4.2018 ob 9. uri organiziralo tradicionalno »Kegljanje treh dežel«, na edinem avtomatskem štiristeznem kegljišču v tem delu Pomurja, za katerega skrbi Kegljaški klub Radenci, z Dušanom Pohovnikarjem na čelu.

 

Srečanja se je udeležilo 37 tekmovalcev iz invalidskih društev Avstrije in Slovenije, sodelovalo je še Društvo upokojencev Monošter (Szentgotthard)  in Zveza društev upokojencev  Železne županije iz Sombatela (Szombathely) ter predstavnik invalidskega športnega društva Vasakarat Szombhately, gospod Ferenc Makrai.

 

Srečanje je potekalo v športnem duhu, v ospredju pa je bilo druženje, spoznavanje in pogovor o težavah, s katerimi se invalidi srečujemo v vsakdanjem življenju  in premagovanju le teh ter medsebojna izmenjava izkušenj. Srečanje je trajalo do popoldanskih ur, ko je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov ter medalj s strani predsednika MDI M.Sobora Rudolfa Kuliča in vodjo tekmovanja Jožefa Martinuzzija v Domu starejših občanov Radenci (DOSOR ). Posebna čast za MDI M.Sobota je bila, ko je predstavnik Zveze društev upokojencev Železne županije István  Dancs izročil predsedniku Rudolfu Kuliču znak pobratenja. Po razglasitvi rezultatov je sledilo družabno kosilo.

 

Ker se nekateri tekmovalci med seboj poznajo že dolga leta, smo si ob odhodu zaželeli čimprejšnjega ponovnega srečanja. Jeseni se spet dobimo na deželnem tekmovanju invalidskih društev Štajerske v Avstriji in na tekmovanju v kegljanju  Zveze društev upokojencev Železne županije v Sombatelu na Madžarskem.

 

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota.

Boštjan MočnikPriporočamo