02 532 11 57 invalidi.ms@siol.net
MDI Murska Sobota

Hotel Diana 11.5.2019

Sobota, 11.05.2019 – praznovanje petdesete obletnice delovanja Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota (MDI MS) – ustanovljenega 10. maja 1969.

Geslo 50 obletnice: »Z upanjem naprej«.

Slavnostni dogodek se je začel ob 9. uri v kavarni hotela Diana v Murski Soboti, udeležilo se ga je 203 članic in članov skupaj s povabljenimi gosti.

Najprej je Klavdija Vrečič zapela slovensko himno, sledil je pozdravni nagovor predsednika MDI MS Rudolfa Kuliča.

Sledil je kratki kulturni program učencev iz Osnovne šole III in IV. Predstavili so se z s plesom belokranjskega kola – Lepa Anka kolo vodi.

Po nastopu učencev je prisotne nagovoril podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) Ivan Kostrevc. Podpredsednik ZDIS-a je podelil priznanja vsem zaslužnim članom MDI MS za dolgoletno delo.

Sledili so pozdravni nagovori in čestitke gostov: predsedniki iz MDI Lendava Jožef Gjerek, MDI Gornja Radgona Alenka Husar, MDI Ljutomer Mirjana Jerič, predsednik MDSS MS Vojko Prosen, Center za poklicno rehabilitacijo Soča murska sobota Mira Nemec in Invalidsko društvo Shombathely Ferenc Makrai.

Po končanem nagovorih in čestitkah je nastopil mešani pevski zbor MDI MS »Prijatelji« pod vodstvom Metke Schnabel. Odpel je tri pesmi: Oj ta mlinar, Bilo je v maju in Osamljeno doni.

Sledil je slavnostni nagovor podžupana Mestne občine Murska Sobota Zorana Hoblaja.

 

Nadaljevalo se je podeljevanje društvenih zahval, priznanj in plaket zaslužnejšim članom MDI MS ter kratek zaključni govor predsednika MDI MS Rudolfa Kuliča.

 

Po zaključku slovesnosti je sledila pogostitev.

 

MDI MSPriporočamo

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota
Slovenska ulica 44
9000 Murska Sobota, p.p. 62

Telefon: 02 532 11 57

Fax: 02 532 11 56

GSM: 051 232 242

E-mail: invalidi.ms@siol.net