02 532 11 57 invalidi.ms@siol.net
MDI Murska Sobota

Ribnik gradišče, 12.9.2018

TRADICIONALNO RIBIŠKO SREČANJE INVALIDOV IN UPOKOJENCEV V RIBOLOVU – EKIPNA TEKMA, V ORGANIZACIJI »RIBIŠKE SEKCIJE« MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV MURSKA SOBOTA

12.9.2018 RIBNIK GRADIŠČE

 

Kot vsako leto, je tudi letos »Ribiška sekcija » Medobčinskega društva invalidov M.Sobota, ki jo vodi Viljem Turner, dne 12.9.2018 organizirala ribiško tekmovanje (ekipna tekma ) za invalide in upokojence, na ribniku Gradišče, za katerega skrbi Temeljna enota Gradišče ribiške družine Gornja Radgona.

Ribolov ima v Medobčinskem društvu invalidov M. Sobota dolgo tradicijo in omogoča članom sekcije užitek, sproščanje, naravo in druženje v družbi sebi enakim – invalidom. Ribolov za člane društva predstavlja  športno aktivnost, kjer se vsakdo lahko sprosti na naraven način in predstavlja celostno metodo premagovanja stresa. Hiter tempo življenja zahteva od nas veliko energije, nenehno prilagajanje in učinkovitost v raznolikih življenjskih situacijah. Ob vseh teh stresnih situacijah se pozablja na lastno sprostitev. Člani ribiške sekcije MDI M.Sobota  se tega dobro zavedajo; obkroženi z naravo, drevesi, ptiči in mirnim valovanjem voda, se dobivajo skoraj vsak teden z namenom sprostitve, popestritve vsakdana ter sproščanja napetosti. Situacija, kjer se pozabi na vsakdanje težave, kajti v ribolovu obstajata »samo ribič, riba  in narava«, trenutki istočasnega bivanja in sožitja človeka ter narave.

Tekmovanja se je udeležilo 48 tekmovalcev iz 12 društev, vse tekmovalne pozicije na ribniku so bile zapolnjene. Sodelovali so : Društvo invalidov Maribor, Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci, Medobčinsko društvo invalidov Lendava, Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer,  DU Apače, DU Pesnica, DU Križevci pri Ljutomeru, DU Tišina, DU Gederovci; DU Kamnica, DU M.Sobota in DU Bakovci.

Ob 6:30h so se  tekmovalci zbrali na ribniku Gradišče. Po zajtrku z  domačo zaseko je sledilo  žrebanje štartnih pozicij. Ko so tekmovalci prejeli izžrebane štartne pozicije, so se odpravili na svoja ribolovna mesta, razpakirali ribolovni pribor in se pripravili na sam začetek tekmovanja. Ob 8.00h je vodja tekmovanja Viljem Turner naznanil pričetek tekmovanja, ki je trajalo do 12:00h. Dovoljene so bile vse vabe, razen kruha in obvezna uporaba trnka brez zalusti. Ribolov je potekal po sodobnem načinu ribolova »ujemi in spust«. Vreme nam je bilo naklonjeno, sončen in topel dan, ribe so prijemale. 

Tekmovanje se je končalo ob 12.00h, sledilo je tehtanje ulova in medtem je iz kuhinje že dišalo po malici. Vse ulovljene ribe smo po tehtanju izpustili nazaj v ribnik.

Po malici je sledila razglasitev rezultatov in druženje .

 

Rezulati:

  1. Mesto: Društvo invalidov Maribor
  2. Mesto: Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci
  3. Mesto: Društvo upokojencev Apače

 

MDI M.Sobota

Boštjan Močnik

 Priporočamo

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota
Slovenska ulica 44
9000 Murska Sobota, p.p. 62

Telefon: 02 532 11 57

Fax: 02 532 11 56

GSM: 051 232 242

E-mail: invalidi.ms@siol.net