02 532 11 57 invalidi.ms@siol.net
MDI Murska Sobota

Dne 24.10.2017 smo v društvu MDI M. Sobota organizirali kopalni dan.

Dne 24.10.2017 smo v društvu MDI M. Sobota organizirali kopalni dan s kulturnim pridihom za člane organov društva in prostovoljce, kot zahvalo za ves trud in delo , ki so ga vložili v društvo. Dogodka se je udeležilo 42 članov društva.

Ob 7:00h smo se zbrali na avtobusni postaji in odpravili na pot proti Tuhinjski dolini.

Vreme nam je bilo naklonjeno in nas je že zgodaj zjutraj razvajalo s prijetnimi sončnimi žarki.

Po prihodu v Kamnik smo se prvo odpravili na ogled rojstne hiše in razstave Rudolfa Maistra.

Razstava pripoveduje življenjsko zgodbo o generalu in njegovem času ter o njegovem še vedno močnem vplivu na Slovence. Prikazano nam je bilo gradivo slovenskih muzejev, knjižnic, arhivov, zasebnikov, družine Maister in društev, ki hranijo muzejske predmete in dokumente o tem pomembnem Slovencu.

Sledil je kratek sprehod do gradu Zaprice, ki leži na majhni vzpetini nad Kamnikom. V gradu Zaprice se nahaja Medobčinski muzej Kamnik. Kustosinja muzeja nam je pokazala in razložila trenutne razstave v muzeju: Odsevi kamniških stoletij, razstava mestno podeželje, na Planincah luštno je in Thonetovo pohištvo. S samega obzidja gradu pa smo bili deležni prekrasnega razgleda na Kamnik in okoliške hribe.

Sledil je spust v Kamnik, kjer smo se malce sprehodili po starem delu mesta, popili  kavo in odpravili naprej do izvira Kamniške Bistrice, kjer smo si ogledali izvir Bistrice, naužili neokrnjene narave in naredili par skupinskih fotografij za spomine.

Okrepčali smo se v gostilni Pri Planinskem orlu, kjer so nam pripravili odlično kosilo.

Sledil je obisk Term Snovik. Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, ležijo v idilični zeleni dolini med Kamnikom in Vranskim, na pragu Kamniško-Savinjskih Alp. Voda je bogata s kalcijem in magnezijem, kar blagodejno vpliva na bolezni kosti, kože in prebavil. Večinoma članov je odšlo na kopanje, nekateri pa so se odpravili na sprehod po bližnji okolici, ogled apartmajskega naselja in zeliščnega vrta.

Čas je hitro potekel, za nami je bil lepo preživet dan, med člani društva  pa je izžarevalo zadovoljstvo in navdušenje nad nepozabnim srečanjem. K temu je prispevalo tudi jesensko sonce, ki nas je prijetno grelo ves dan.

MDI  M. Sobota

Boštjan MočnikPriporočamo

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota
Slovenska ulica 44
9000 Murska Sobota, p.p. 62

Telefon: 02 532 11 57

Fax: 02 532 11 56

GSM: 051 232 242

E-mail: invalidi.ms@siol.net