02 532 11 57 invalidi.ms@siol.net
MDI Murska Sobota
veseli dan kulture

Mednarodni dan invalidov – 3. december ali veseli dan kulture

Kulturni dom Ljutomer

Kulturni dom Ljutomer

Ljudje s posebnimi potrebami in invalidi porabimo več energije za doseženi cilj, kot zdravi ljudje. Mnogokrat se soočamo z nevidnimi ovirami. Invalidi vseh vrst, ki smo invalidi od rojstva, se znamo sprijazniti in živeti s tem, kar nam je dano od Boga. Znamo ceniti talente, znamo ceniti zdravje, znamo ceniti vero, ki nam je edino upanje, da iz sebe potegnemo najboljše. Ne smemo se predati samo-pomilovanju. Ljudje s posebnimi potrebami pa rabijo vodeno roko, da postanejo del družbe. Če jih pravilno usmerjaš, lahko naredijo lepe stvari v katerih ne vidiš, kdo jih je naredil. Povem vam lahko: Kar vidiš na drugem, lahko se tebi zgodi. Vera, prijaznost, srčnost, ljubezen... vse to je del nas vseh brez razlik.

Medobčinska društva invalidov iz Murske Sobote, Lendave, Ljutomera in Gornje Radgone smo se udeležili gledališke predstave v Domu kulture Ljutomer.

Iz Medobčinskega društva Murska Sobota, se je predstave udeležilo 52 porabnikov.

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer vsako leto na dan kulture – Mednarodni dan invalidov – 3. decembra, pripravijo veselo igro.

Tokrat so štirje igralci poskrbeli za smeh. Erotična predstava je pripovedovala o dveh zakonskih parih, da bi si svoje ljubezensko življenje popestrili tako, da bi si moža med sabo zamenjala svoji ženi. Seveda ni šlo brez simpatičnih oz. humorističnih zapletov.

Ob koncu veseloigre je bila majhna zakuska s prijetnim druženjem.

Hvala Medobčinskemu društvu invalidov Ljutomer, da nam je omogočila prijetno popoldne in hvala Gledališki skupini KD Ivan Kaučič Ljutomer za prekrasno predstavo.

 

Brigita Gyergyek

MDI Murska Sobota



Priporočamo

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota
Slovenska ulica 44
9000 Murska Sobota, p.p. 62

Telefon: 02 532 11 57

Fax: 02 532 11 56

GSM: 051 232 242

E-mail: invalidi.ms@siol.net