02 532 11 57 invalidi.ms@siol.net
MDI Murska Sobota
Gledališka predstava

Gledališka predstava v Domu kulture v Ljutomeru 

Že osem let zapored 3. decembra praznujemo Mednarodni dan invalidov, obenem pa tudi  rojstni dan našega velikega pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 03.12.1800.

Ta dan si v Domu kulture v Ljutomeru ogledamo gledališko predstavo. Za 56 naših članov je bil organiziran avtobusni prevoz.

Prostovoljci Medobčinskega društva invalidov Ljutomer v sodelovanju z gledališko skupino Kulturnega društva Ivana Kavčiča iz Ljutomera, nam vsako leto na ta naš pomemben dan pripravijo lepo popoldne, ki je že tradicionalno. Skupaj z društvi invalidov Ljutomer, Lendava, Gornja Radgona vključno z našim društvom si ogledamo gledališko predstavo. Člani gledališke skupine iz resnih aktualnih dogodkov s svojim nastopom ustvarijo komično predstavo, tako, da se do dobra nasmejimo. Ker je 3. december padel na soboto je bila gledališka predstava prestavljena na 5. december (Dan prostovoljcev). Naslov letošnje predstave je bil »Volk sit in koza...«. Zgodba pripoveduje o županu in o občinskem svetu, ki pripravljajo za še živečega in ostarelega velikega pesnika svečano prireditev, obenem pa v muzeju otvoritev razstave njegovih knjig in predmetov. Proti pričakovanju pa so v škatlah našli le stare cunje, čevlje…, o knjigah pa ni bilo sledu. Po končani predstavi je v galerijskem prostoru bilo druženje s pogostitvijo.

MDI Ljutomer od Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) brezplačno dobi v najem gledališko dvorano z galerijo, gledališki skupini pa se plača storitev, ki je razdeljena na štiri društva invalidov.

 

Brigita Gyergyek

MDI Murska SobotaPriporočamo

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota
Slovenska ulica 44
9000 Murska Sobota, p.p. 62

Telefon: 02 532 11 57

Fax: 02 532 11 56

GSM: 051 232 242

E-mail: invalidi.ms@siol.net