02 532 11 57 invalidi.ms@siol.net
MDI Murska Sobota

4.9.2018 smo se odpravili na 12. tradicionalni piknik na Pohorju

Piknik Pohorje 2018

 

Na torkovo jutro  4.9. 2018, smo se člani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota, ki ga vodi predsednik Rudolf Kulič odpravili že na 12. tradicionalni piknik na Pohorje. Piknika se je udeležilo 67 članov društva. Tokrat smo se odpravili na območje Rogle.

Ob 7:00h smo se zbrali na avtobusni postaji in polni pričakovanj odpravili proti Rogli. Vreme nam ni bilo naklonjeno, na srečo ni deževalo.

 

Rogla se nahaja na Pohorju na nadmorski višini okoli 1500m. Rogla je predvsem naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center in ponuja marsikaj za obiskovalce, od zimskih do letnih aktivnosti (smučanje, pohodništvo, wellness, kolesarjenje….), predvsem pa izstopa narava, kjer se začuti spokojnost Pohorskega gozda in svežina zraka.

 

Najprej smo se odpravili v Draža vas, v gostilno Marguč, kjer smo se okrepčali z odličnim pohorskim piskrom.

Sledila je vožnja na območje Rogle, kjer smo se najprej ustavili pri Koči na Jurgovem, ki se nahaja v prijetnem domačem okolju ob zgornji postaji smučišča Jurgovo. Odpravili smo se naprej do Koče na Pesku, ki stoji na robu velike gozdne jase. Sledil je premik do umetnega jezera Mašin Žaga in obisk Skomarske hiše v Skomarju, kjer nas je čakala zgovorna in z znanjem nasičena Magda Drozg. Hiša je bila zgrajena leta 1803 in je etnološko – kulturni spomenik. Hiša je zasnovana, kot prehodni tip poznosrednjeveške dimnice in črne kuhinje. Znamenitost hiše je dimnična peč, ki se podaljšuje v krušno peč. Ogledali smo si tudi film, ki prikazuje kako so včasih nabirali jajčeca od mravelj, za potrebe farmacije. Na koncu je sledil še ogled cerkve Sv. Lamberta in grob največjega ljudskega pesnika Jurija Vodovnika.

Po ogledu Skomarja smo se odpeljali v Gorenje pri Zrečah, v znano gostišče Smogavc na piknik – kosilo. Uživali smo ob dobri hrani, prijetnem druženju in ob živi glasbi ter plesu. Ob 20:00h zvečer smo se vrnili domov, polni novih znanj in doživetij.

 

MDI M.Sobota

Boštjan MočnikPriporočamo

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota
Slovenska ulica 44
9000 Murska Sobota, p.p. 62

Telefon: 02 532 11 57

Fax: 02 532 11 56

GSM: 051 232 242

E-mail: invalidi.ms@siol.net